Judit Padrès, Coach personal

Diferenciar: No avançar, del fet d’avançar més lent del que un voldria

A qui no li ha passat, anar en la direcció d’alguna fita, d’estar treballant en algun tema personal i TENIR LA SENSACIÓ d’estar SEMPRE allà mateix?

Ep! Però aquí hem de diferenciar, el fet d’estar estancat, no avançar en algun aspecte, VERSUS, la sensació d’anar a un ritme més lent del que m’agradaria a l’hora de realitzar un canvi.

Davant aquesta situació ens pot ajudar prendre consciència i preguntar-se:
ESTIC EXACTAMENT ALLÀ MATEIX QUE FA: un mes, mig any, un any, 2 anys…? Buscar si en lo concret puc observar alguna diferència (per petita que sigui).

Si la resposta és SÍ, estic allà mateix. Podem explorar què està passant exactament i què volem que passi i de quines noves maneres puc abordar el tema per veure’n resultats. Aquí sovint es tracti d’alguna cosa que se m’escapa. Alguna cosa inconscient de la que jo mateix/a no me n’adono. Des d’una creença que em fa veure les coses d’una manera determinada, a algun valor que em mou que estigui entrant en joc i no en sigui conscient, a pors… A vegades repetim situacions o estem estancats en algun aspecte i allà és necessari un treball amb més profunditat, ja que hi ha alguna part nostra (encara que racionalment no ho vulguem) que ens manté en aquesta situació.

Si la resposta és NO, si m’adono que mirant-ho amb perspectiva ja estic a un altre punt el primer pas és ser-ne conscient. Poder valorar i adonar-se del camí que ja està fet. Tenir en compte què m’ha ajudat a avançar, què no m’ha ajudat (per no anar-ho repetint), què més m’aniria bé seguir fent o començar també a fer… I valorar que ja estic en aquella direcció encara que no hagi arribat (per ara) on vull.

I amb això tenir en compte:

*Els canvis per consolidar-se, necessiten el seu temps i procés i a vegades afegir-se pressió pot dificultar més el canvi que ajudar-hi.

*Posar atenció al que sí ens funciona per seguir-ho fent.

*L’ ajuda de professionals pot ser necessària si un mateix no sap com fer-ho i les coses que ha provat no li funcionen.

About Judit Padrès

Back to Top