Judit Padrès, Coach personal

Idees per trobar i professionalitzar una vocació

A l’hora de desenvolupar una professió hem de tenir amb compte que serà diferent partir de “no saber el que vull fer”, aquí m’hauré de centrar en descobrir-ho. A: “saber-ho però tenir frens que facin que no m’hi dirigeixi”. Tant en un cas com amb l’altre aquí plantejo una sèrie d’idees per posar direcció a una professió que et motivi i vulguis desenvolupar.

1.- AUTOCONEIXEMENT: bàsic per prendre decisions acordes a un mateix. Saber què em motiva, què m’agrda, quines coses m’atraeuen i de les quals m’agradaria aprendre més. Posar la mirada cap a un mateix per conèixer-se millor.

1.1.- QUÈ EM POT AJUDAR:

Explorar: diferents coses, provar activitats noves. Descobreixo el que m’agrada perquè ho provo, m’atrau.

Conèixer les diferents intel·ligències múltiples per veure i sentir amb quines em sento més identificat. Quines utilitzo de forma quotidiana.

2.- ESTAR ATENT ALS PENSAMENTS QUE M’ACOMPANYEN: “No és possible que visqui d’això, no serviré, sóc massa gran per fer un canvi professional, quina vergonya que la gent em vegi gent…”. I així el meu diàleg intern i sense que ho vulgui es converteix en un fre. Per aquest motiu a vegades necessito fer treball personal perquè deixi de ser-ho.

2.1.- QUÈ EM POT AJUDAR:

Prendre consciència de quins pensaments em passen pel cap i que dono per cert sense qüestionar-me.

Començar a qüestionar-me les idees limitants que tinc. Exemples: Qui diu que sóc massa gran per canviar de professió? Com ho sé que no seré capaç? Què és el pitjor que pot passar si mostro el que faig?

3.- OBSERVAR I FER ELS PASSOS QUE ALTRES JA HAN FET: buscar referents i gent que “envejo” en l’àmbit professional que m’agrada. Què han fet aquestes persones? Quins passos, formacions, habilitats han desenvolupat? Quines idees creus que tenen: sobre ells mateixos, sobre el que aporten…?

4.- POSSIBLES FRENS:

La pressió: pressionar-se per decidir, saber…. Sol fer l’efecte contrari. Em bloquejo més.

Donar molta importància a l’opinió dels altres. A vegades veure altres opinions o algú des de fora que em comenti coses que percep de mi em pot ajudar. Si els hi dono massa importància em pot fer perdre, confondre.

Idees inconscients o temes relacionats amb la família d’origen. Aquest últim punt sol tenir molt més pes del que ens pensem. Com s’ha viscut la professió i vocació a la família? quins fets han ocorregut en relació a aquests tema, treballaven per sobreviure o per realitzar-se? Què es diu de la professió que a mi m’atrau o m’agradaria desenvolupar?

About Judit Padrès

Back to Top